Cautarea dupa criteriul "criza financiara" a intors 2024 rezultate.Financial Times: Marile minciuni ale secolului, cea comunistă și cea capitalistă. De la Lenin la Lehman

Revoluţia bolşevică produsă în urmă cu un secol şi criza financiară mondială izbucnită acum un deceniu au multe în comun, scrie Financial Times, notând că ambele evenimente se bazează pe "minciuni", comunismul, pe utopia societăţii egalitare, capitalismul, pe valoarea ireală a activelor financiare.

Miercuri, 16 August 2017, Vizualizari:
 

De la Revoluţia comunistă la criza financiară globală - marile minciuni

Revoluţia bolşevică produsă în urmă cu un secol şi criza financiară mondială izbucnită acum un deceniu au multe în comun, scrie Financial Times, notând că ambele evenimente se bazează pe "minciuni", comunismul, pe utopia societăţii egalitare, capitalismul, pe valoarea ireală a activelor financiare.

Miercuri, 16 August 2017, Vizualizari: 38
 

Cinci nume internaţionale se uită la piaţa locală de cafenele şi baruri, evaluată la 4 mld. lei

Piaţa cafenelelor şi barurilor a fost însă una dintre cele mai lovite de criza financiară din 2009, care a dus la dispariţia unor branduri locale importante precum Turabo, dar şi a unora internaţionale precum Costa Coffee sau Dunkin Donuts. Acestea din urmă au încercat să atace piaţa locală, însă după câţiva ani de activitate au ieşit.

Marti, 08 August 2017, Vizualizari: 66
 

Dictatura pensiilor speciale

Criza financiară care se profila ameninţătoare a obligat guvernul să se uite mai adânc în sacul bugetului. În raport cu promisiunile sacul abia dacă mai avea pe fund câţiva bănuţi. Atunci liderii PSD au fost străfulgeraţi de o întrebare: unde sunt banii? Pe vremuri Traian Băsescu a trosnit-o cu „Aici sunt banii dumneavoastră” şi a […]

Luni, 07 August 2017, Vizualizari: 22
 

Bogdan Roşu, Next Capital Group: Băncile nu ar trebui să aştepte o nouă criză financiară pentru a face restructurări serioase

În pofida restructurării masive de personal din ultimii ani, sistemul bancar local încă este supradimensionat şi ineficient, iar băncile ar trebui să-şi regândească din temelii modelul de business, este de părere Bogdan Roşu, director executiv al IFN-ului Next Capital Group.

Miercuri, 02 August 2017, Vizualizari: 99
 

Un deceniu de la debutul CRIZEI financiare. Ce am învățat din acest DEZASTRU?

În urmă cu zece ani debuta criza subprime din SUA, transformată, un an mai târziu, după falimentul gigantului Lehmann, într-o criză financiară globală. Ce au învăţat politica şi lumea financiară din acest dezastru?

Sambata, 15 Iulie 2017, Vizualizari: 84
 

Un deceniu de la debutul crizei financiare

În urmă cu zece ani debuta criza subprime din SUA, transformată, un an mai târziu, după falimentul gigantului Lehmann, într-o criză financiară globală. Ce au învăţat politica şi lumea financiară din acest dezastru?

Sambata, 15 Iulie 2017, Vizualizari:
 

FMI avertizează - Este aşteptată o nouă criză financiară

Excesele lumii financiare au reapărut, iar permisele unui nou crah sunt din ce în ce mai evidente, ne atrag atenţia economiştii.

Joi, 13 Iulie 2017, Vizualizari: 64
 

La zece ani de la criza financiară mondială, excesele au reapărut. FMI nu exclude un nou şoc

În pofida angajamentelor de renunţare la comportamentele care au dus la criză şi a unor reglementări noi, excesele lumii financiare au reapărut. Cu riscul unui nou crah, avertizează Le Monde.

Joi, 13 Iulie 2017, Vizualizari: 116
 

Directorul general al FMI nu exclude o altă criză financiară

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a afirmat că nu ar exclude izbucnirea unei alte crize financiare, afirmând că recentele declaraţii ale preşedintelui Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen, ar putea fi premature, transmite CNBC.

Miercuri, 12 Iulie 2017, Vizualizari:
 

BCE: Creditarea în zona euro, la cel mai ridicat nivel din martie 2009

Creditele bancare acordate gospodăriile din zona euro au înregistrat în mai cea mai mare creştere de după criza financiară, în timp ce ritmul de creştere a masei monetare a urcat uşor, arată datele publicate miercuri de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

Miercuri, 28 Iunie 2017, Vizualizari:
 

Johann Strobl, noul CEO al Raiffeisen Bank International: România este o piaţă de bază pentru noi şi una din cele trei ţări în care vrem să creştem mai mult decât restul grupului

„Raiffeisen România este o bancă bună, într-o ţară cu potenţial bun. Banca a fost de succes de-a lungul anilor şi chiar şi în perioada dificilă, de criză financiară, performanţa a fost bună. Suntem mulţumiţi de poziţionarea băncii în România.“

Luni, 19 Iunie 2017, Vizualizari: 125
 

Cine domină piaţa de echipamente sportive: Decathlon a ajuns să controleze o treime din piaţă după un galop de 50% anul trecut

Retailerul de echipamente sportive Decathlon, care a intrat pe piaţa locală în 2009, în plină criză financiară, a terminat anul trecut cu afaceri de 136 mil. euro (613 mil. lei) după o creştere de 50% comparativ cu 2015.

Luni, 19 Iunie 2017, Vizualizari: 136
 

Burnout şi alte boli ale angajaţilor moderni: Cine rezistă? "Personal nu am întâlnit prea mulţi angajaţi care să aibă un echilibru între timpul de muncă şi cel dedicat relaxării"

Numărul angajaţilor din economiile lumii a scăzut vertiginos după criza financiară, iar volumul de muncă a crescut semnificativ, apăsând pe umerii angajaţilor existenţi.

Duminica, 18 Iunie 2017, Vizualizari: 132
 

Vine cea mai mare CRIZĂ ECONOMICĂ! Partenerul lui Soros, ANUNT APOCALIPTIC despre economia mondială

O criză financiară mai mare decât oricare alta, care s-a petrecut în ultimii ani, va avea loc în următoarea perioadă, avertizează miliardarul american Jim Rogers.

Duminica, 11 Iunie 2017, Vizualizari: 117
 

Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank: Riscul privind creditarea IMM-urilor a scăzut

Riscurile privind creditarea IMM-urilor a scăzut faţă de anii trecuţi, “piaţa fiind mai curată” după ce o bună parte dintre acestea au dispărut după criza financiară, a declarat luni Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

Luni, 22 Mai 2017, Vizualizari: 141
 

Ritmul de creștere economică în Europa de Est riscă să încetinească în următorii ani

Chiar dacă unele state din Europa de Est înregistrează cele mai semnificative creșteri de la criza financiară din 2008, avansul vine cu un cost: inflația rămâne scăzută și țări ca România și Polonia se confruntă chiar cu cea mai îndelungată perioadă de declin al prețurilor, în timp ce ratele dobânzilor sunt la un nivel record scăzut în regiune, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg, via Agerpres. ...

Duminica, 21 Mai 2017, Vizualizari: 156
 

CAR FLEXICREDIT – Soluţia creditelor nebancare corecte

În momente de criză financiară, oamenii cu venituri reduse, sunt dispuşi să compromită orice pentru a acoperi nevoile presupuse de traiul din viaţa de zi cu zi. Acest lucru îşi are reflecţia mai ales, în planul financiar deoarece apar foarte multe probleme la rambursarea împrumuturilor sau chiar imposibilitatea de a investi sau a economisi. Momentele […]

Vineri, 12 Mai 2017, Vizualizari: 164
 

Estimări asupra veniturilor. Când vom avea salarii ca în vestul Europei

Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la creşterea economiilor din regiunea Europei Centrale, de Est şi Sud-Est. Organismul financiar european avertizează totodată că, până vor ajunge la nivelul veniturilor din Europa Occidentală va dura o perioadă mai mare de timp pentru că potenţialul de creştere în majoritatea statelor din CEE este în continuare semnificativ mai scăzut decât era înainte de criza financiară globală, se arată într-un raport...

Joi, 11 Mai 2017, Vizualizari: 195
 

Pieţele financiare răsuflă uşurate: Vive la France! Vive la bourse!

Victoria candidatului proeuropean Emmanuel Macron în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa i-a entuziasmat pe investitori şi a ridicat optimismul pe pieţele internaţioanle la niveluri nemaiîntlânite decât înainte de criza financiară din 2008.

Marti, 25 Aprilie 2017, Vizualizari: 228
 

Povestea olandezului care a pariat pe România

Dacă pentru unii criza financiară s-a tradus în „sapă de lemn“, pentru alții a fost o oportunitate nemaipomenită de a face investiții inspirate. Este și povestea lui Toine Keith, căruia businessul gândit într-o peroadă dificlă i-a adus aproape 500.000 de lei în 2016.

Vineri, 21 Aprilie 2017, Vizualizari:
 

FMI: Politicile lui Donald Trump pot pune în pericol stabilitatea financiară globală

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat miercuri că propunerile preşedintelui SUA, Donald Trump, referitoare la reducerea taxelor pentru companii şi revenirea asupra unor modificări aduse reglementării financiare, ar putea da naştere unui comportament de asumare excesivă de riscuri similar cu cel care a precedat criza financiară din 2008, informează Reuters.

Miercuri, 19 Aprilie 2017, Vizualizari:
 

Piaţa imobiliară londoneză înregistrează cea mai mare scădere după criza financiară de acum opt ani

Piaţa imobiliară din Londra înregistrează cea mai mare scădere după vârful crizei financiare de acum opt ani, în cadrul unui declin la nivel naţional care ar putea continua, din cauza incertitudinilor provocate de Brexit şi a nivelului ridicat al preţurilor, relatează Bloomberg, citat de news.ro

Duminica, 16 Aprilie 2017, Vizualizari:
 

O fostă vedetă a Ligii 1 dezvăluie cum a refuzat-o în vară pe Steaua: "Aveam nevoie de altceva"

Ioan Hora, golgeterul Ligii 1 din sezonul trecut, a povestit cum a refuzat-o în vară pe Steaua, preferând să meargă în Turcia, la Konyaspor. "Am primit ofertă şi de la Steaua, dar n-am mai vrut să joc în ţara mea. Am refuzat-o. Am strâns aproape 300 de meciuri în România și simțeam nevoia unei schimbări în carieră. Sunt multe echipe în România care sunt în criză financiară şi nu au suficiente facilităţi. ...

Marti, 28 Martie 2017, Vizualizari: 178
 

Alarmant. Peste 15% DIN POPULAŢIA ROMÂNIEI A EMIGRAT. Procesul continuă

România a înregistrat circa trei milioane de locuitori plecaţi, adică 15% din populaţie, deţinând cel mai mare număr de migranţi din ţările est- europene. Plecările s-au accelerat odată cu integrarea în UE şi criza financiară din 2008, fără să se reducă în mod semnificativ în ultimii ani, în pofida unei rate de creşteri economice.

Duminica, 19 Martie 2017, Vizualizari: 206
 

Banca Reglementelor Internaţionale: Revenirea economiei mondiale, în pericol să se prăbuşească

Revenirea economiei mondiale după criza financiară ar putea fi supra-dependentă de consumul intern şi astfel în pericol să se prăbuşească, a apreciat luni Banca Reglementelor Internaţionale (BRI), denumită şi banca centrală a băncilor centrale din întreaga lume, transmite Bloomberg.

Luni, 06 Martie 2017, Vizualizari:
 

Liderul pieţei româneşti de asigurări de viaţă: Toţi indicatorii de business sunt peste nivelul anterior crizei

Anul 2016 a fost pentru liderul pieţei locale de asigurări de viaţă cel mai bun an din ultimul deceniu, iar indicatorii de business sunt peste nivelul înregistrat înainte de criza financiară, potrivit lui Marius Popescu, directorul general al NN Asigurări de Viaţă, compania care deţine peste 40% din piaţa locală de profil.

Marti, 21 Februarie 2017, Vizualizari:
 

liveTEXT de la 17:30 Viitorul se poate distanța la 6 puncte de Steaua! Echipa lui Hagi dă piept cu Pandurii

Viitorul are 6 victorii consecutive în Liga 1 și se poate distanța la 6 puncte de Steaua dacă o va învinge azi pe Pandurii Târgu Jiu. VEZI AICI LIVETEXT PARTIDA Formația lui Gică Hagi are clar prima șansă, având 8 succese în 11 meciuri pe teren propriu. În plină criză financiară, Pandurii a început a doua parte a campionatului cu un lot schimbat aproape în totalitate. Gorjenii sunt pe locul 11, cu 19 puncte. ...

Luni, 13 Februarie 2017, Vizualizari: 182
 

Primăria Călineşti Oaş va intra din insolvenţă în criză financiară

Problemele comunei Călineşti Oaş se pare că nu se mai termină. După ce în 2015 s-a constatat că s-a cerut finanţare pentru un proiect din două părţi, fonduri europene şi guvernamentale, UE cere înapoi 2,5 milioane euro, sumă folosită pentru proiectul integrat pe Măsura 322. Potrivit celor afirmate de primarul Dinu Birtoc (PNL), Primăria este […]

Sambata, 11 Februarie 2017, Vizualizari: 191
 

Piața imobiliară e iar în creștere. Unul din trei români vrea să vândă sau să își cumpere o locuință

Interesul românilor pentru tranzacțiile -imobiliare este la un -nivel crescut, -asemănător cu cel de dinainte de criza financiară, relevă un studiu al imobiliare.ro. Potrivit cercetării, unu din trei români din orașele mari intenționează să vândă, să cumpere sau să închirieze o locuință. RL vă prezintă care sunt cele mai bune variante de a achiziționa un apartament prin credit. ...

Joi, 02 Februarie 2017, Vizualizari: 261
 
Pagina:1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 

Info Util

Curs EUR 1 Euro 4.5737 lei
Curs USD 1 Dolar SUA 3.8993 lei
Curs GBP 1 Lira sterlina 5.0260 lei

» Curs valutar detaliat

Vremea in Bucuresti
Bucuresti,
Bucuresti, Romania

In general: Cer senin
Temperatura: 20°C

» Vremea in alte zone

Horoscop Rac
Rac,
(22.6 - 22.7)

CARIERA: Oricand pot aparea proiecte noi sau mai ample, in care sa va implicati cu...

» Horoscop pentru toate zodiile

Va recomandam


Va recomandam 

Newsletter

Introduceti aici adresa dumneavoastra de email pentru a primi noutati de la noi:

SONDAJ DE OPINIE

Considerati ca in Romania in procesul de justitie se fac abuzuri?
Da
Nu
Nu stiu

Vezi rezultate | Arhiva sondaje

 
Copyright © 2004 - 2012 PresaOnline.com - Romania
Pagina generata in 0.181s
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "Presaonline.com" sunt © Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate.
PresaOnline.com nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege.