Stiri din Companii

feed feed
-->
Luni, 24 Aprilie 2017

Creşterea creditelor continuă să fie mult mai lentă decât cea a depozitelor. Există potenţial de creditare: raportul credite/ depozite a fost în februarie de numai 81%

l Nivelul scăzut al raportului credite/depozite arată că există spaţiu pentru intensificarea creditării l Băncile au şi baza de capital şi lichiditatea necesare pentru finanţarea economiei, după cum au recunoscut şi bancherii l De ce sectorul privat şi sectorul public, populaţia şi companiile nu beneficiază de dobânzile aflate la minime istorice?

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Febră pe bursă pentru cea mai aşteptată listare a deceniului

Brokerii şi-au anunţat clienţii să pregătească banii pentru o listare rapidă, iar volumul tranzacţiilor a coborât la jumătate faţă de primele trei luni ale anului.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Chinezii de la TP-Link şi-au majorat anul trecut afacerile pe plan local cu peste 20%, la 40 mil. lei

Businessul TP-Link, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de reţelistică la nivel mondial, a crescut anul trecut pe plan local cu circa 22%, cifra de afaceri netă a companiei chineze apropiindu-se astfel de 40 milioane de lei, în condiţiile în care piaţa de profil din România s-a menţinut stabilă.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Cargill a vândut silozurile din Teleorman către un antreprenor român într-o tranzacţie de peste 10 milioane de euro

Gigantul american Cargill deţinea în judeţul Teleorman din sudul ţării cinci silozuri şi o bază de recepţie cu o capacitate totală de peste 200.000 de tone, potrivit datelor publice.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Topul celor mai mari exportatori cu capital privat românesc în 2016. Primii zece „adună“ un miliard de euro

Cei mai mari zece exportatori cu capital românesc au trimis anul trecut peste graniţe produse de un miliard de euro, potrivit estimărilor ZF. Spre comparaţie, primii zece exportatori din economie, doar companii multinaţionale, au avut exporturi de 10 mld. euro în 2016

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Florin Şandor, vicepreşedinte Intesa Sanpaolo: Primul profit, în 2016, după şase ani de pierderi. „Rămânem în România“

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locală a grupului italian cu acelaşi nume, s-a concentrat de anul trecut pe zona de corporate şi IMM, iar Florin Şandor, vicepreşedintele băncii, spune că businessul este în creştere şi că banca îşi va continua activitatea în România.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Primii zece exportatori români au livrat în străinătate mărfuri de circa 1 mld. euro

Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, controlat de Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a fost anul trecut cel mai mare exportator cu capital privat românesc, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS şi de la Registrul Comerţului.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Anomalia exportului paralel în pharma: 3.900 de vaccinuri Priorix împotriva rujeolei se întorc în Occident, dar copiii din România nu au vaccinuri

Circa 3.900 de vaccinuri împotriva ru­­jeolei, oreionului şi rubeolei (ROR), comercializate pe piaţa locală sub bran­dul Priorix al producătorului Glaxo­Smith­Kline (GSK), vor lua calea ex­­por­tului pa­ra­lel, arată 13 notificări de li­vrări in­tra­comu­ni­ta­re de­puse de dis­­­tri­bui­tori la Agen­ţia Na­ţio­nală a Me­­­di­­ca­mentului şi Dispo­zi­ti­­­velor Me­di­cale (ANMDM) în...

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Cargill a vândut silozurile din Teleorman către un antreprenor român

Cargill Cereale, una dintre firmele pe care grupul ame­rican Cargill le deţine în România, a vândut către com­pania Esperandza capacităţile de depozitare pe care le deţi­nea în judeţul Teleorman, potrivit datelor din piaţă.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Producătorul de maşini-unelte Popeci din Craiova exportă 90% din producţie. „Am livrat în toate ţările din Europa, în China şi SUA“

Compania a intrat anul trecut în topul celor mai mari 500 de exportatori, situându-se pe poziţia 471. În judeţul Dolj, compania este al şaptelea cel mai mare exportator.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Peste 3.900 de doze Priorix, folosite în imunizarea copiilor împotriva rujeolei, notificate pentru a lua calea exportului în plină criză a vaccinului ROR

„Nu am publicat numele companiilor ce au făcut notificările de livrări intracomunitare pentru că această informaţie nu este de interes public.“

 
Luni, 24 Aprilie 2017

ZF Live. Florin Şandor, vicepreşedinte al Intesa Bank România: Antreprenorii români nu au în ADN ideea de a concura pe alte pieţe

Antreprenorii români nu se extind în străinătate pentru că nu au în ADN ideea de a concura pe alte pieţe, iar fiecare antreprenor român extins cu afacerea în străinătate are nevoie de un grup bancar care să îl susţină, a spus Florin Şandor, vicepreşedintele Intesa Bank România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Bugetul pentru 2017 are undă verde de la acţionari. BRD mizează pe creşterea creditării cu 7,6%, venituri mai mari cu 4% şi „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului în acest an

Acţionarii BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală, au aprobat proiectul bugetului pentru acest an care prevede creşterea venitului net bancar cu 4% şi urmăreşte „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului după ce în 2016 a obţinut un câştig net de 728,3 mil. lei, cel mai bun rezultat anual de după 2009.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Fiscul va transmite online actele de executare către instituţiile de credit

Ridicarea popririlor urmează să se realizeze în timp real, iar sumele din conturile bancare vor fi indisponibilizate de bănci în limita sumei care face obiectul popririi.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Primul semnal de alarmă: Moody’s reconfirmă ratingurile pentru datoria României, dar “declasează“ perspectiva

Agenţia americană de evaluare financiară Moody’s a reconfirmat săptămâna trecută calificativul Baa3 pentru datoria pe termen lung şi cel de P-3 pentru datoria pe termen scurt a României modificând însă perspectiva de la „pozitivă“ la „stabilă“.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Graţie dobânzilor ultrascăzute, Germania a economisit 145 miliarde de euro din 2008

Dobânzile menţinute la niveluri scăzute s-au dovedit benefice pentru bugetul Germaniei, care a înregistrat economii de peste 100 miliarde de euro în ultimii opt ani, relatează Handelsblatt.

 
Luni, 24 Aprilie 2017

Traderii îşi pierd încrederea în băncile europene

Investitorii care au pariat pe băncile europene devin neliniştiţi. Pe baza unui val de optimism privitor la perspectivele economice şi la cele legate de câştiguri, indicele băncilor din regiune a atins în martie maximul ultimelor 15 luni, după care, în această lună, a înregistrat al doilea cel mai pronunţat declin în raport cu indicii celorlalte sectoare.

 
Sambata, 22 Aprilie 2017

Surpriză în topul ţărilor cu cei mai mulţi manageri care lucrează în weekend. Cine sunt campionii europeni?

Peste unu din cinci (22,1%) manageri români lucrează în weekend, nivel mai scăzut decât media statelor Uniunii Europene, care arată că aproape 28% din managerii europeni se ocupă de sarcinile de serviciu inclusiv sâmbăta şi duminica, arată statisticile Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

 
Sambata, 22 Aprilie 2017

ZF Live. Alina Popescu, Mercer: Salariile din Cluj vor avea cea mai mare rată de creştere în următorii patru ani, de 10% pe an

Salariile angajaţilor români din companiile private vor creşte cu 4,5% pe an, potrivit estimărilor angajatorilor care participă la studiul salarial al Mercer, dublu faţă de nivelul creşterilor efectuate de companiile din Europa de Vest, unde se aplică majorări salariale mai mici, dar la salarii mult mai mari.

 
Vineri, 21 Aprilie 2017

Cu cât au vândut băncile către recuperatori creditele neperformante: 9% companii, 12% persoane fizice. Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR: ANAF ar trebui să investigheze aceste tranzacţii

Băncile locale au vândut anul trecut creditele ne­per­formante pe seg­men­tul corporate la un preţ mediu de 9% din va­loa­rea nominală a împrumutului, în timp ce în cazul creditelor pentru re­tail pre­ţul mediu a fost de 12%, po­trivit unei analize a lui Florin Geor­gescu, prim-viceguvernator al BNR.

 

Info Util

Curs EUR 1 Euro 4.5441 lei
Curs USD 1 Dolar SUA 4.2456 lei
Curs GBP 1 Lira sterlina 5.4336 lei

» Curs valutar detaliat

Vremea in Bucuresti
Bucuresti,
Bucuresti, Romania

In general: Cer partial innorat
Temperatura: 4°C

» Vremea in alte zone

Horoscop Balanta
Balanta,
(22.9 - 22.10)

CARIERA: Sunteti cam neatenta la serviciu, incercati sa faceti mai multe lucruri...

» Horoscop pentru toate zodiile

Va recomandam


Va recomandam 

Newsletter

Introduceti aici adresa dumneavoastra de email pentru a primi noutati de la noi:

SONDAJ DE OPINIE

Sunteti de acord cu suspendarea lui Klaus Johannis?
Da
Nu
Nu stiu

Vezi rezultate | Arhiva sondaje

 
Copyright © 2004 - 2012 PresaOnline.com - Romania
Pagina generata in 0.107s
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "Presaonline.com" sunt © Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate.
PresaOnline.com nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege.