Stiri din Afaceri & Economie

feed feed
-->
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Rusia vrea să obţină peste 10 miliarde de dolari din vânzarea noului MiG-35 şi este dispusă să-l vândă în 30 de ţări

Rusia vizează vânzări de export de cel puţin 10 miliarde de dolari pentru noul MiG-35, cel mai avansat avion de luptă al ţării. Aeronava va fi scoasă la vânzare anul viitor, dar negocierile pentru vânzarea noului model MiG-35 sunt în desfăşurare cu mai mult de 30 de ţări, relatează Bloomberg.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Bonurile din 27 octombrie, în valoare de 654 de lei, sunt câștigătoare la Loteria Bonurilor Fiscale

Duminică a avut loc o nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Extragerea a fost transmisă, în direct, pe TVR 1. Citește mai departe...

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Încă un dezastru în sectorul petrolier: Parte din conducta Keystone Pipeline a fost închisă după ce 200.000 de galoane de petrol s-au scurs în solul Americii

O parte din controversata conducă Keystone Pipeline a fost închisă după ce mai mult de 200.000 de galoane de petrol s-au scurs în solul Dakotei de Sud, potrivit NBC.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Nu mai ţine de domeniul SF: Roboţii ucigaşi reprezintă un adevărat pericol pentru siguranţa omenirii, avertizează specialiştii

Tehnologia cu care se fabrică roboţii inteligenţi este deja prezentă la nivel global şi trebuie interzisă, a avertizat un om de ştiinţă din domeniul tehnologiei artificiale. Stuart Russel, profesor de informatică la Universitatea Berkeley din California, a spus că masinăriile pot fi devastatoare pentru securitatea naţională, în cazul în care inteligenţa artificială ar alege să ucidă oameni, potrivit The Telegraph....

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Turcia: Numărul falimentelor ar putea creşte puternic pe fondul devalorizării lirei

Numărul de falimente din sectorul corporate turc ar putea creşte cu 4% în acest an faţă de anul trecut în condiţiile în care devalorizarea lirei turceşti afectează companiile cu datorii în valută, se arată într-un raport recent al Euler Hermes, citat de Hurriyet Daily News.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Siemens elimină 6.900 de poziţii la nivel mondial, jumătate dintre acestea în Germania

Conglomeratul german Siemens a anunţat că va elimina 6.900 de locuri de muncă la nivel mondial ca reacţie la schimbările survenite în sectoarele energiei şi materiilor prime, relatează CNBC.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Uniunea Europeană a redus finanţarea acordată Turciei, după stabilirea bugetului pentru 2018

Liderii Uniunii Europene au convenit sâmbătă bugetul pentru anul 2018, iar fondurile destinate Turciei au fost reduse după ce au fost invocate îndoieli cu privire la angajamentul Ankarei pentru respectarea democraţiei şi a drepturilor omului, relatează site-ul Politico.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Probleme la examenul de rezidenţiat:Grilele de concurs au fost scanate greşit.Lucrările, recorectate

Mai multe probleme tehnice au fost întâmpinate, duminică, în timpul examenului de rezidenţiat organizat în Capitală, grilele de concurs fiind scanate greşit, motiv pentru care lucrările vor fi recorectate, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Cine nu vrea la stat? Zeci de mii de bucureşteni şi-au depus CV-urile sperând la un loc de muncă la Primărie

Peste 20.000 de bucureşteni şi-au depus CV-urile la Târgul de Joburi organizat de Municipalitate, pentru a se angaja în companiile înfiinţate de Primăria Capitalei în acest an, aceştia concurând pentru 2.000 de posturi, anunţă, duminică, Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB).

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Zeci de medici rezidenţi protestează în faţa Ministerului Sănătăţii:Situaţia salariilor este incertă

Zeci de medici rezidenţi protestează, duminică după-amiaza, în faţa Ministerului Sănătăţii, ei susţinând că situaţia salariilor este incertă între ianuarie şi martie 2018, ei riscând să primească compensaţii băneşti mai mici, doctorii fiind nemulţumiţi şi de plafonarea sporurilor.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Christian Tour a avut vânzări de trei milioane de euro pe durata târgului de turism de la Bucureşti. Mai mult de 50% dintre turişti au ales Turcia

Christian Tour, una dintre cele mai importante companii de turism din România, a înregistrat vânzări de peste trei milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 70% mai mult faţă de ediţia din toamna anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Cum să ghiceşti cafeaua: Boabele trebuie să fie maro, dar nu foarte închis, şi să nu aibă pete de ulei. Acesta din urmă este un semn că uleiul a ieşit din bob şi s-a depus pe suprafaţă

Laurenţiu Ştefan este dublu campion naţional barista, iar acum împărtăşeşte altor pasionaţi de cafea din tainele acestei băuturi. Unii spun că o cafea trebuie să fie neagră ca iadul, amară ca moartea şi totuşi dulce ca dragostea. Cum arată cafeaua ideală în opinia unui specialist?

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Guvernul PSD a găsit o soluţie pentru ca firmele private să majoreze salariile brute

Articolul VII din OUG nr. 82/2017 introduce o serie de derogări de la Legea nr. 62/2011 a dialogului social prin care li se impune IMM-urilor sub 21 de salariaţi să înceapă negocierile sociale colective, semnalează Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Milocii din România - CNIPMMR.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă: Participare la vot de numai 11% la ora 14.00

Peste 70.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova au participat duminică la referendumul pentru demiterea primarului capitalei Chişinău, Dorin Chirtoacă, până la ora 14.00, potrivit datelor prezentate de către Comisia Electorală Centrală, relatează site-ul UNIMEDIA.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Proiect: Pe şoselele afectate de zgomotul traficului se vor monta covoare antifonice cu 25 mil. euro

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect normativ în baza căruia pe şoselele unde zgomotul produs de trafic depăşeşte anumiţi parametri se vor instala „covoare fonoabsorbante” şi „panouri fonoabsorbante”, costul acestora fiind evaluat la aproximativ 25 de milioane de euro.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop:Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. Avem timp în următorii şase ani să facem şcoli noi

Ministrul Educaţiei a vizitat sâmbătă o şcoală contruită de la zero în localitatea ieşeană Păun, comuna Bârnova. Şcoala nouă a fost inaugurată în cursul acestei săptămâni, după ce finanţarea a fost aprobată în 2006. În total noua şcoală a costat 825 099, 77 lei.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. Avem timp în următorii şase ani să...

Ministrul Educaţiei a vizitat sâmbătă o şcoală contruită de la zero în localitatea ieşeană Păun, comuna Bârnova. Şcoala nouă a fost inaugurată în cursul acestei săptămâni, după ce finanţarea a fost aprobată în 2006. În total noua şcoală a costat 825 099, 77 lei.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Anunţul ANM: Cum va fi vremea săptămâna următoare

Meteorolorgii anunţă că vremea va fi în general închisă, săptămâna următoare, în majoritatea regiunilor ţării, temperaturile minime fiind cuprinse, în general, între -4 şi 3 grade.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

Ordonanţa care-i obligă pe angajatori la negocieri urgente riscă să blocheze economia

Ordonanţa 82/2017 îi obligă pe toţi angajatorii din România să iniţieze negocieri colective pe parcursul a doar 30 de zile calendaristice pentru transferul CAS de la angajator la angajat. Confederaţia Patronală CONCORDIA atrage atenţia că în aceste condiţii se poate ajunge la blocarea economiei.

 
Duminica, 19 Noiembrie 2017

În ce domenii lucrează românii de plăcere, fără să le pese că salariul este mic. Ce le provoacă angajaţilor disconfort psihologic major

Un studiu realizat la comanda KRUK - companie de management al creanţelor - arată că există şi domenii în care angajaţii muncesc de plăcere chiar dacă au salarii mici, cum ar fi IT, medicină, educaţie sau servicii publice.

 

Info Util

Curs EUR 1 Euro 4.6400 lei
Curs USD 1 Dolar SUA 3.9322 lei
Curs GBP 1 Lira sterlina 5.2076 lei

» Curs valutar detaliat

Vremea in Bucuresti
Bucuresti,
Bucuresti, Romania

In general: Cer, in general, innorat
Temperatura: 8°C

» Vremea in alte zone

Horoscop Fecioara
Fecioara,
(22.8 - 21.9)

CARIERA: Sunteti foarte muncitoare si constiincioasa, atenta la fiecare detaliu, de o...

» Horoscop pentru toate zodiile

Va recomandam


Va recomandamCopyright © 2004 - 2012 PresaOnline.com - Romania
Pagina generata in 0.154s
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "Presaonline.com" sunt © Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate.
PresaOnline.com nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege.