Stiri locale din Olt

Click pentru a alege alt judetOlt VranceaValceaVasluiTulceaTimisTeleormanSuceavaSibiuSalajSatu-MarePrahovaOltNeamtMuresMehedintiMaramuresIlfovIasiIalomitaHunedoaraHarghitaGorjGiurgiuGalatiDoljDambovitaCovasnaConstantaCalarasiClujCaras-SeverinBuzauBucurestiBrailaBrasovBotosaniBistrita-NasaudBihorBacauArgesAradAlba
Marti, 30 Septembrie 2014

FOTO  Gospodărie din Slatina, cuprinsă de un incendiu devastator

O familie din municipiul Slatina a trecut prin mari emoţii în cursul zilei de astăzi după ce o parte din gospodărie le-a fost cuprinsă de un incendiu. Doar întâmplarea a făcut ca imobilul propriu-zis în care locuiesc să nu fie afectat de flăcări, însă toate anexele din gospodărie au fost distruse în incendiu. Focul ar fi fost "pus" chiar de către proprietarii gospodăriei, din neatenţie.

Marti, 30 Septembrie 2014

Cătălin Davidescu, primarul oraşului Scorniceşti, lăsat fără mandat de ANI

Cătălin Davidescu, primarul oraşului Scorniceşti, va rămâne fără scaunul de primar după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţional de Integritate. Luni – 29 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul acestui împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti care îl declarase incompatibil în urmă cu trei ani. Decizia de luni a Curţii Supreme este definitivă.

Luni, 29 Septembrie 2014

Sala Polivalentă de la Slatina, undă verde de la Guvern

Mult-aşteptata Sală Polivalentă cu 3.000 de locuri de la Slatina începe să prindă contur cu adevărat. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului pentru care au fost făcute demersuri din 2009. Proiectul va fi finalizat de Ministerul Dezvoltării, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, el fiind acum se află la nivel de infrastructură. Pentru terminarea proiectului ar mai fi nevoie de încă 50...

Luni, 29 Septembrie 2014

FOTO  Sediul Poliţiei Olt, luat cu asalt de elevi cu ocazia Săptămânii Prevenirii Criminalităţii

Luni – 29 septembrie, a demarat în judeţul Olt campania numită „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, ce va aborda cinci probleme de interes major: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră. Campania se va întinde pe tot parcursul acestei săptămâni, urmând să se încheie vineri – 3 octombrie.

Luni, 29 Septembrie 2014

Angajat al fabricii Pirelli din Slatina, accidentat înainte să intre la serviciu

Un angajat al fabricii Pirelli din municipiul Slatina a fost accidentat, luni dimineaţă, pe când tocmai se pregătea să vină la serviciu. Acesta se deplasa pe bicicletă şi a fost surprins de un autoturism chiar înainte să intre în parcarea firmei unde este angajat. Din primele cercetări, se pare că vina producerii accidentului ar aparţine chiar biciclistului. El a fost internat la Spitalul Judeţean din Slatina cu mai multe leziuni.

Luni, 29 Septembrie 2014

FOTO VIDEO  Parisul oltenesc: străzi neasfaltate, wc în fundul curţii

„Parizienii“ din judeţul Olt nu sunt atât de renumiţi precum omonimii lor din Franţa, nu au Champs-Élysées, Sena şi nici Turnul Eiffel. Locuitorii satului Paris, aflat la 35 de kilometri de Slatina, au, în schimb, drumuri neasfaltate, locuinţe din chirpici şi un râu care îi inundă des.

Duminica, 28 Septembrie 2014

Licitaţia pentru Parcul Industrial Slatina, reluată în condiţiile investitorilor

Condiţii importante dintre cele impuse de autorităţile locale din Slatina investitorilor în Parcul Industrial de la marginea urbei vor fi efectuate în curând, la cererea investitorilor. Diriguitorii obiectivului menţionat au fost puşi în această situaţie după ce licitaţiile anterioare nu s-au soldat cu rezultatele scontate. Pentru a da un imbold firmelor să investească în Parc, stăpânii obiectivului a trebuit să facă unele...

Sambata, 27 Septembrie 2014

Accident rutier grav cu trei victime încarcerate la Radomireşti

Trei persoane au fost rănite, sâmbătă dimineaţă, în urma producerii un accident de circulaţie în comuna Radomireşti, judeţul Olt. Din primele cercetări, se pare că vinovat se face unul dintre cei doi conducători auto implicaţi, ce nu ar fi respectat semnificaţia unui indicator auto din zona cu pricina. Victimele au ajuns la spitalele din Slatina, Caracal şi Bucureşti.

Sambata, 27 Septembrie 2014

Taxa “pe stâlp” a adunat la Olt jumătate din suma preconizată

Impozitul pe construcţii speciale introdus anul acesta de autorităţile fiscale, cunoscut popular sub numele de “taxa pe stâlp“, tocmai şi-a epuizat cel de-al doilea termen până la care firmele vizate trebuia să plătească birul menţionat. În judeţul Olt, anterior scadenţei acestui termen, aproape jumătate din suma stabilită a fi plătită se afla deja colectată la bugetul de stat.

Vineri, 26 Septembrie 2014

FOTO Absolvenţii slătineni, dezinteresaţi de Bursa locurilor de muncă

Absenteism îngrijorător, vineri – 26 septembrie, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată la Slatina. Deşi numărul de posturi vacante anunţate pentru această ediţie se anunţa a fi unul mic comparativ cu numărul de şomeri absolvenţi, prezenţa extrem de redusă a celor vizaţi de Bursă a făcut ca acest lucru să nu mai conteze atât de mult. Practic, a fost unul dintre târgurile de joburi cu cel mai scăzut...

Joi, 25 Septembrie 2014

Consiliul Judeţean Olt a deschis robinetul cu bani pentru localităţile lovite de inundaţiile din vară

Cele 29 de localităţi din judeţul Olt afectate de inundaţiile din această vară urmează să primească, în termen de câteva zile, banii alocaţi de Guvern la începutul acestei săptămâni drept despăgubiri pentru pagubele provocate de ape. Suma alocată de Executiv a fost aprobată de consilierii judeţeni în cursul zilei de joi – 25 septembrie.

Joi, 25 Septembrie 2014

Elevii de la Palatul Copiilor din Slatina, mutaţi temporar în sediul Liceului de Construcţii

Desfiinţarea, la iniţiativa Primăriei Slatina în calitate de ordonator principal de credite, a Liceului de Construcţii din Slatina, numit oficial Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, a prilejuit ocazia diriguitorilor municipalităţii de a găsi o nouă întrebuinţare sediului fostului liceu. Astfel, începând din această toamnă şi până la un nou ordin, elevii şi profesorii de la Palatul Copiilor Slatina îşi vor desfăşura aici...

Joi, 25 Septembrie 2014

Aragaze pentru sinistraţii inundaţiilor de la Olt

O firmă din Iaşi va dona Consiliului Judeţean banii necesari pentru achiziţionarea a unui număr de 100 de aragaze ce vor fi destinate exclusiv sinistraţiilor inundaţiilor din luna iulie din judeţul Olt. Consiliul Judeţean Olt urmează acum să se îngrijească de întocmirea formalităţilor pentru achiziţionarea propriu-zisă a bunurilor de larg consum anterior menţionate.

Joi, 25 Septembrie 2014

Om de afaceri din Spineni, arestat pentru comerţ ilegal cu autoturisme

Un tânăr de 27 de ani, din comuna Spineni, judeţul Olt, a fost arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi dat bugetului de stat o “gaură” de şapte miliarde lei vechi în cursul unui singur an. Tânărul, administrator al unei firme, şi-ar fi însuşit banii în urma unor afaceri ilegale cu autoturisme străine aduse în ţară de peste hotare pe care, apoi, le-a vândut fără să înregistreze fiscal acest lucru.

Joi, 25 Septembrie 2014

Primăria Slatina, păsuită încă trei ani de Ministerul Apărării în schimbul cu terenul UM 01217

Municipalitatea slătineană a reuşit să obţină acceptul Ministerului Apărării pentru a-i fi prelungit cu încă trei ani termenul până la care trebuie să ducă la îndeplinire obligaţii asumate la preluarea terenului U.M. 01217 din localitate, teren ce însumează 11,7 hectare. Vechiul termen de conformare a Primăriei Slatina în acest sens expiră la sfârşitul săptămânii, astfel că amânarea era crucială.

Miercuri, 24 Septembrie 2014

VIDEO A doua parcare etajată din Slatina se ridică în ritm de melc

Lucrările la a doua parcare etajată din Slatina, ce va fi amplasată în centrul urbei, lângă liceul „Nicolae Titulescu”, merg într-un ritm lent după ce firma care şi-a adjudecat proiectul a demarat furtunos lucrările acum câteva luni. De atunci şi până acum însă, acestea trenează, spre surprinderea şi nemulţumirea locatarilor blocurilor din zonă. Proiectul prevede finalizarea sa în februarie 2015, lucru greu de realizat...

Miercuri, 24 Septembrie 2014

Oltenii, „dresaţi” de Fisc doar cu ajutorul măsurilor de executare silită

Contribuabilii din judeţul Olt, indiferent că sunt persoane juridice sau fizice, pare că-şi plătesc datoriile la bugetul statului doar după ce sunt ameninţaţi de inspectorii Fiscului. Reprezentanţii Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt precizează că, numai luna trecută, au fost emise peste 3.000 de titluri executorii pentru recuperarea unor debite uriaşe şi abia apoi au început să crească încasările bugetare.

Marti, 23 Septembrie 2014

Pregătirile pentru Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi de la Slatina şi Caracal, pe final

Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt au intrat în vrie ca urmare a apropierii Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, programată a se desfăşura vineri – 26 septembrie. Din păcate, cel puţin până în prezent, firmele contactate de instituţia organizatoare a evenimentului nu par a fi prea interesate să recruteze forţă de muncă, numărul celor care şi-au anunţat participarea fiind redus.

Marti, 23 Septembrie 2014

Foşti angajaţi ai Primăriei Caracal, reţinuţi pentru delapidare

Cinci foşti angajaţi ai Primăriei oraşului Caracal au fost „săltaţi” de mascaţi de la domiciliile personale în cursul zilei de luni – 22 septembrie, şi reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia sunt acuzaţi de anchetatori de comiterea mai multor infracţiuni în timpul cât au lucrat în cadrul primăriei menţionate, infracţiuni în urma cărora şi-au însuşit sume importante de bani.

Luni, 22 Septembrie 2014

Fostul prefect de Olt, Cătălin Rotea, a ratat examenul pentru a deveni avocat

Niciunul dintre candidaţii din judeţul Olt care s-au înscris în acest an pentru a susţine examenul de a deveni avocat nu au reuşit să treacă de proba scrisă şi să intre, astfel, în acest cerc select şi respectat. Printre aceştia se află şi fostul prefect al judeţului, Cătălin Rotea.

Info Util

Curs EUR 1 Euro 4.4114 lei
Curs USD 1 Dolar SUA 3.5019 lei
Curs GBP 1 Lira sterlina 5.6735 lei

» Curs valutar detaliat

Vremea in Bucuresti
Bucuresti,
Bucuresti, Romania

In general: Cer senin
Temperatura: 26°C

» Vremea in alte zone

Horoscop Sagetator
Sagetator,
(22.11 - 20.12)

Dragoste: Trebuie sa luati o decizie pe care o tot amanati de vreo doi ani si nu va...

» Horoscop pentru toate zodiile


Va recomandam 

Newsletter

Introduceti aici adresa dumneavoastra de email pentru a primi noutati de la noi:

SONDAJ DE OPINIE

Ați auzit de ACL (Alianța Creștin-Liberală)?
Da
Nu

Vezi rezultate | Arhiva sondaje

 
Copyright © 2004 - 2012 PresaOnline.com - Romania
Pagina generata in 0.165s
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "Presaonline.com" sunt © Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate.
PresaOnline.com nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege.