Stiri locale din Olt

Click pentru a alege alt judetOlt VranceaValceaVasluiTulceaTimisTeleormanSuceavaSibiuSalajSatu-MarePrahovaOltNeamtMuresMehedintiMaramuresIlfovIasiIalomitaHunedoaraHarghitaGorjGiurgiuGalatiDoljDambovitaCovasnaConstantaCalarasiClujCaras-SeverinBuzauBucurestiBrailaBrasovBotosaniBistrita-NasaudBihorBacauArgesAradAlba
Vineri, 27 Februarie 2015

FOTO  Cel mai vechi cinematograf din Slatina, reabilitat cu bani norvegieni. Cum va arăta cinematograful

Cinematograful „Victoria”, primul din Slatina, deschis în anii ’70 într-una dintre cele mai vechi clădiri din muncipiu ridicate la începutul secolului XX, va fi „readus” la viaţă până în aprilie 2016 cel târziu. Acesta va fi redenumit în „Atelierul Intercultural Victoria” şi va avea o multiplă funcţionalitate: sală de cinema, sală de spectacole/teatru, sală pentru expoziţii, şedinţe sau dezbateri publice.

Joi, 26 Februarie 2015

Cârciumarul din Slatina care l-a făcut pe Caragiale să scrie „Amicii“, una dintre capodoperele sale. Cum au apărut celebrele replici din scenetă

Puţini ştiu, dar cunoscutul dramaturg Ion Luca Caragiale a fost inspirat să scrie sceneta “Amicii” de către un cârciumar din Slatina. La acel  moment, Caragiale se afla la începuturile succesului său şi era mai mult om de afaceri, fiind chiar el patron de berărie. Poposind în Slatina pentru a vedea reprezentanţia piesei sale “O noapte furtunoasă”, Caragiale a ajuns, de aici, să fie inspirat în a scrie sceneta “Amicii”.

Joi, 26 Februarie 2015

TelVerde la Primăria Slatina. Locuitorii urbei pot face sugestii sau reclamaţii la un număr telefonic gratis

Locuitorii muniicpiului Slatina care vor dori să-şi exprime of-ul direct diriguitorilor urbei o pof face, de acum, direct la un număr de telefon gratuit deschis de municipalitate. Angajaţii primăriei au început deja să lipească afişe cu numărul telverde la care se poate apela primăria.

Joi, 26 Februarie 2015

FOTO  Slătioara, paradisul verde de lângă Slatina

Comuna Slătioara se află la o aruncătură de băţ de capitala judeţului Olt, Slatina. Tocmai de aceea, mulţi dintre locuitorii urbei şi-au ridicat aici case, mai ales că localitatea rurală beneficiază deja de facilităţi ale secolului XX care în majoritatea comunelor judeţului sunt încă la stadiul de vis: gaze naturale, reţea  de apă şi canalizare. Iar localitatea se dezvoltă de la un an la altul.

Miercuri, 25 Februarie 2015

Complicii în crima asupra sportivului Cristi Gălbenuşe rămân la închisoare

Fraţii Nelu Ilie Ciucă şi Robert Marian Ciucă, implicaţi în crima din noaptea de 11/12 iulie 2014 petrecută în incinta pub-ului “Vintage”, rămân în spatele gratiilor. Aceasta este decizia magistraţilor Tribunalului Olt, care au analizat, marţi – 24 februarie, solicitarea acestora de a fi eliberaţi din arest şi plasaţi în arest la domiciliu.

Miercuri, 25 Februarie 2015

Cum sunt oltenii şi oltencele? Ei - glumeţi şi aprigi la mânie, ele - înflăcărate şi rele de gură? Mituri analizate de specialişti

Locuitorii din zona de centru-sud a ţării au imaginea încetăţenită a unor persoane puse mai mereu pe glumă, care vorbesc mai repede şi mai tare decât ceilalţi, mercantili şi aprigi la mânie. Oltencele, de asemenea, sunt apreciate de unii, temute de alţii pentru temperamentul lor aprig. Specialiştii spun că explicaţia unor asemenea trăsături de caracter vine din istorie.

Miercuri, 25 Februarie 2015

Unul dintre suspecţii de evaziune şi spălare de bani din Balş, după gratii

Percheziţiile de marţi de pe raza oraşului Balş s-au concretizat în trimiterea după gratii a unuia dintre cei trei suspecţi. Anchetatorii au stabilit că au probe solide pentru a propune trimiterea în arest preventiv a tuturor celor trei suspecţi, dar instanţa a fost de acord doar asupra unuia dintre ei. Ceilalţi doi suspecţi au fost puşi sub control judiciar.

Marti, 24 Februarie 2015

FOTO  Mărţişoarele au împânzit Slatina

Cu câteva zile înainte de ziua de 1 Martie, arterele principale ale Slatinau au fost asaltate deopotrivă de către comercianţii de mărţişoare şi simplii clienţi. Bulevardul Alexandru Ioan Cuza este deja aproape impracticabil pe trosonul aflat vizavi de Cuptorul de Aur. Produsele ce pot fi cumpărate sunt de toate culorile şi pentru toate buzunarele.

Marti, 24 Februarie 2015

A început procesul lui Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, acuzat de ucidere din culpă

La Judecătoria Slatina a început, marţi – 24 februarie, unul dintre cele mai aşteptate procese din ultimii 25 de ani. Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, dar şi preşedinte al PSD Slatina şi prim-vicepreşedinte al PSD Olt, a apărut pentru prima dată în procesul în care a fost trimis în judecată, în octombrie 2013, pentru ucidere din culpă, după ce a provocat un accident de circulaţie mortal.

Marti, 24 Februarie 2015

FOTO  Inedit la Slatina: lansare caritabilă de carte la Biblioteca Judeţeană "Ion Minulescu"

Foaierul Bibliotecii Judeţene “Ion Minulescu” din Slatina a găzduit, marţi – 24 februarie, un eveniment cum mai rar a fost organizat aici. Este vorba despre lansarea unei cărţi de poezii scrisă de o autoare localnică, care a promis toate încasările ajutorării unui coleg grav bolnav. Cartea a fost lansată la pachet cu un CD ce conţine poezii ale autoarei recitate de aceasta, pe melodii interpretate de colegul către care vor...

Marti, 24 Februarie 2015

Percheziţii ale mascaţilor la patroni din Balş suspectaţi de spălare de bani

Efective ale autorităţilor au efectuat, în această dimineaţă, o serie de percheziţii pe rata oraşului Balş în cadrul unei acţiuni ce a urmărit destructurarea unei reţele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Persoanele implicate au fost duse la audieri la sediul Poliţiei Olt din Slatina. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională suspectată s-ar ridica la peste 3.600.000 lei.

Marti, 24 Februarie 2015

Destinul scriitorului corăbian Virgil Mazilescu, frânt din cauza alcoolului

Poet, eseist şi traducător, Virgil Mazilescu este unul dintre cei mai reprezentativi scriitori originari din judeţul Olt. Născut pe malulul Dunării, la Corabia, acesta a fost, ca mai toţi marii scriitori, o fire excentrică, preferând să fie catalogat mai mult ca un poet calitativ decât unul cantitativ. Nu a scris mult, dar ce a lăsat în urmă dovedeşte talentul rarisim al unei scriituri cum nu mai întâlnim azi.

Luni, 23 Februarie 2015

Complicii crimei asupra sportivului Cristi Gălbenuşe s-au plictisit de gratii şi vor în arest la domiciliu

Procesul în care trei tineri din Slatina sunt cercetaţi pentru uciderea sportivului Cristian Gălbenuşe, vara trecută, în incinta pub-ului “Vintage”, şi-a consumat un nou episod luni – 23 februarie. De data aceasta, cei doi complici au autorului faptei au cerut instanţei să fie eliberaţi din arest, unde se află din toamna trecută, şi plasarea în arest la domiciliu. Judecătorul se va pronunţa marţi în acest sens.

Luni, 23 Februarie 2015

Oltenii, adevăraţii urmaşi ai Romei. Explicaţiile specialiştilor pentru temperamentul „vulcanic şi plin de pasiune“ al oltenilor

Faptul că Oltenia, zona de sud a teritoriului României din prezent, s-a aflat sub stăpânire romană mai mult decât celelalte teritorii ale ţării nu este mai o noutate. Acest lucru a lăsat urme adânci în trăsăturile de caracter ale locuitorilor Olteniei de azi, văzuţi acum de unii specialişti ca moştenitorii autentici ai romanilor. De la tradiţii, la limbă, port popular şi temperament, totul pare a indica temeinicia acestei...

Duminica, 22 Februarie 2015

Bursă a locurilor de muncă la Slatina, luni şi marţi

Absolvenţii de liceu din Slatina şi nu numai, fără diplomă de bacalaureat, dar care vor să se angajeze, sunt aşteptaţi să participe la o bursă a locurilor de muncă dedicată lor. Acţiunea va avea loc în incinta hotelului „Bulevard Prestige” de lângă sediul Prefecturii Olt, luni şi marţi, între orele 10.00-16.00.

Duminica, 22 Februarie 2015

Radu Bădica, istoria unui domnitor uitat. A condus Ţara Românească doar trei luni, dar a ţinut-o departe de turci

Fiul natural al lui Radu cel Mare şi frate vitreg cu Radu de la Afumaţi, Radu Bădica este unul dintre domnitorii “uitaţi” ai Ţării Româneşti. Nu există multe date despre el, iar cele ce au apărut sunt contradictorii. A condus Ţara Românească doar trei luni, între noiembrie 1523 – ianuarie 1524. Deşi a domnit doar trei luni, Radu Bădica a reuşit să păstreze ordinea în ţară şi, mai ales, a reuşit să nu lase ţara...

Duminica, 22 Februarie 2015

Accident spectaculos la Pădurea Saru: o dubiţă s-a răsturnat într-o curbă

O dubiţă s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Drumul European 574, pe raza Pădurii Saru. Potrivit cercetărilor poliţiştilor, de vină pentru producerea accidentului a fost şoferul dubiţei, care a “uitat” piciorul pe pedala de acceleraţie într-o curbă din zona menţionată. Conducătorul auto a scăpat fără nicio leziune, dar pasagerul din dreapta a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina.

Duminica, 22 Februarie 2015

Bercea Mondialu’ se mai alege cu un dosar. Un scandal din 2009, dezgropat de magistraţii de la Olt

Tribunalul Olt va redeschide unul dintre dosarele vechi ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, originar din Drăgăneşti-Olt. Magistraţii au dispus, zilele trecute, redeschiderea dosarului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în urma unui scandal din 2009 între Bercea şi Valeriu Matei, fost viceprimar de Slatina. Oficialul slătinean şi un prieten al acestuia au fost răniţi atunci, ajungându-se chiar la focuri de...

Sambata, 21 Februarie 2015

Cum arăta Valea Oltului acum un secol. Priveliştea care taie respiraţia îi atrăgea pe turişti şi în urmă cu 100 de ani

Defileul Oltului se află între Munţii Lotrului şi Căpăţânii, la vest, respectiv Munţii Făgăraşului şi Munţii Cozia, la est. Defileul are o lungime de 47 de kilometri, fiind astfel cel mai lung defileu din România, întinzându-se de la Turnu Roşu la Cozia.

Sambata, 21 Februarie 2015

„Prinţesa de gheaţă“: o elevă din Caracal este scriitoare de succes în Spania. Următorul scop: să vadă un film inspirat de trilogia ei

Elena Nicoleta Buşoiu (17 ani) s-a născut în Caracal (Olt). Fata a plecat în Spania, în 2009, împreună cu părinţii ei. În doi ani, Elena a învăţat altă limbă, s-a acomodat cu noul sistem educaţional şi a scris şi o carte în spaniolă, primul volum al unei trilogii, publicat deja la o editură din SUA în limbile spaniolă şi engleză.

Info Util

Curs EUR 1 Euro 4.4381 lei
Curs USD 1 Dolar SUA 3.9515 lei
Curs GBP 1 Lira sterlina 6.0875 lei

» Curs valutar detaliat

Vremea in Bucuresti
Bucuresti,
Bucuresti, Romania

In general: Cer partial innorat
Temperatura: 16°C

» Vremea in alte zone

Horoscop Berbec
Berbec,
(21.3 - 20.4)

Dragoste: Eşti pasional, iar asta te ajută să rezolvi anumite probleme. Dacă ai...

» Horoscop pentru toate zodiile

Va recomandam


Va recomandam 

Newsletter

Introduceti aici adresa dumneavoastra de email pentru a primi noutati de la noi:

SONDAJ DE OPINIE

Credeti ca Romania va adera la spatiul Schengen in 2015?
Da
Nu
Nu știu

Vezi rezultate | Arhiva sondaje

 
Copyright © 2004 - 2012 PresaOnline.com - Romania
Pagina generata in 0.143s
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "Presaonline.com" sunt © Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate.
PresaOnline.com nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege.