Politica

Marcel Hoara:Yes,we can !

Companie: EVZ
Domeniu de activitate: Politica
Telefon: 0744441012
Fax:
Email: alin.ion@live.com
Site web: HTTP://WWW.EVZ.RO
Adaugat la: Sambata, 30 Mai 2009

Proiectul de înfiinţare a marilor companiilor energetice intra,de săptămâna viitoare, în discuţie.
Ce sunt aceste companii energetice si de ce se doreste crearea acestora, nimeni abilitat din cadrul ministerului de resort nu a adus precizari concrete inafara de Marcel Hoară,secretarul de stat in Ministerul Industriilor si preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI), care a precizat ca propunerea constă în înfiinţarea a trei companii naţionale de electricitate.
„Proiectul este deosebit de important pentru viitoarea strategie naţională în domeniul energiei electrice. Companiile trebuie să fie funcţionale până la sfârşitul anului“, a conchis Hoară.

Cine este Marcel Hoara?

Marcel Hoara este un candidat la alegerele europarlamentare din 7 iunie pe listele PD-L.In campania electorala a lui Marcel Hoara s-au investit foarte multi bani,respectiva campanie fiind mai agresiva decat a lui Marian Jean Marinescu care detine sanse reale in a fi ales ca europarlamentar,aceasta campanie desfasurandu-se indeosebi in judetul Gorj.
Aparitiile media la mai toate televiziunile centrale si locale,precum si manifestarile din Gorj din timpul campaniei electorale au costat,din surse neoficiale,cheltuieli de de peste 200.000 de EURO,bani proveniti din resurse personale.

De unde provin banii pentru campanie?

Miza este foarte mare,companiile energetice vor fi niste mastodonti economici ai Romaniei,cel putin una din acestea avand ca fundament resursele minerale ale judetului Gorj,deci conteaza ca pe plan local sa se dezvolte imaginea posibilului lider de companie energetica.
Gorjeanul care detine cea mai mare functie de stat,la ora actuala, din domeniul energetic si care mai este si presedintele unei agentii de dezvoltare industriala sustinuta de Banca Mondiala si FMI este Marcel Hoara.Numirea lui Hoara,care este in prezent si membru in consiliu de administratie al CET Craiova, la conducerea companiei energetice autohtone, nu ar mai avea nevoie decat de notorietatea acestuia,cea ce ar explica si lupta pentru imagine din campania electorala.
Despre fondurile de campanie orice candidat evita sa vorbeasca,dar urmarind veniturile lui Hoara din ultimii ani inclusiv cele obtinute din dividentele aferente dreptului de actionar de la societatile comerciale unde figureaza asociat, putem concluziona ca singur nu putea sustine aceasta campanie.
Mai putem adauga ca fondurile PD-L Gorj si mobilizarea din campanile electorale trecute, a acestei filiale PD-L, au trecut aproape nevazute de aceasta data,liderii gorjeni fiind dezamagiti de implementarea algoritmilor politici in teritoriu.
In concluzie, fondurile de campanie pot avea doar doua surse:fonduri externe americane unde Hoara este sustinut si considerat omul lor in Romania din domeniul energetic sau fonduri interne provenite de la marii jucatori din domeniul energetic,inclusiv ale lui Marin Condescu care este direct interesat de pastrarea unei influiente asupra viitoarelor companii energetice.

Politica,energie si fotbal pe bani.

Saptamana trecuta Consiliul Judetean Gorj,control de PSD Gorj a dorit sa retraga sprijinul financiar echipei de fotbal Pandurii Tg-Jiu.Stirea a fost lansata in presa si multi politicieni au luat atitudine. Ionel Mantog,liderul din umbra al PD-L Gorj care a declarat ca :’’suma este modica, si la nivelul pe care si-l permite Consiliul Judetean in perioada de criza’’ iar liderul PNL Gorj,Dan Ilie Morega a spus ca :’’ii este drag fotbalul,dar mai dragi ii sunt gorjenii’’.Declaratia lui Morega a avut si o reactie dura din partea liderului de la clubul de fotbal Pandurii Tg-jiu,Marin Condescu.
Aceste discutii interminabile intre politicienii gorjeni arata inca odata ca pe plan local,in Gorj, PSD si PNL fac tot posibilul sa blocheze toate fondurile care ar putea ajunge in ‘’curtea’’ PD-L Gorj pentru ca acesta sa nu poata sustine financiar nici un demers in aceasta perioada de ‘’reorganizare energetica’’.
Si totusi de unde sunt banii ?


Alin Ion

 

Info Util

Curs EUR 1 Euro 4.6327 lei
Curs USD 1 Dolar SUA 3.9431 lei
Curs GBP 1 Lira sterlina 5.2626 lei

» Curs valutar detaliat

Vremea in Bucuresti
Bucuresti,
Bucuresti, Romania

In general: Ploaie slaba
Temperatura: 5°C

» Vremea in alte zone

Horoscop Varsator
Varsator,
(20.1 - 18.2)

CARIERA: Veti fi martora, daca nu chiar actrita principala, intr-un eveniment de...

» Horoscop pentru toate zodiile

Va recomandam


Va recomandam 

Newsletter

Introduceti aici adresa dumneavoastra de email pentru a primi noutati de la noi:

SONDAJ DE OPINIE

Considerati ca in Romania in procesul de justitie se fac abuzuri?
Da
Nu
Nu stiu

Vezi rezultate | Arhiva sondaje

 
Copyright © 2004 - 2012 PresaOnline.com - Romania
Pagina generata in 0.135s
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "Presaonline.com" sunt © Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate.
PresaOnline.com nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege.