Social

70 de organizatii din intreaga tara au semnat impotriva reducerii cu 20% a cheltuielilor cu hrana persoanelor din institutiile publice de asistenta sociala

Companie: Fundatia
Domeniu de activitate: Social
Telefon: 0256228062
Fax: 0356421215
Email: pentruvoi@pentruvoi.ro
Site web: http://www.pentruvoi.ro/
Adaugat la: Joi, 01 Iulie 2010

70 de organizatii din intreaga tara au semnat impotriva reducerii cu 20% a cheltuielilor cu hrana persoanelor din institutiile publice de asistenta sociala

Fundatia “Pentru Voi”, Institutul pentru Politici Publice si Fundatia pentru Dezvolarea Societatii Civile au lansat o scrisoare deschisa referitoare la OUG nr. 55/23.06.2010 privind consecintele aplicarii reducerii cu 20% a cheltuielilor cu hrana persoanelor din institutiile publice de asistenta sociala, prin care se cere Domnului Prim-Ministru Emil Boc amendarea art.III alin (2) din OUG 55/2010, adaugand la exceptiile prevederilor alin (1) si cheltuielile cu hrana persoanelor din institutiile publice de asistenta sociala si din unitatile de invatamant special.

Conform Articolul III, alin (2) al OUG nr. 55/23.06.2010 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice „fac exceptie de la prevederile alin. (1) cheltuielile pentru transmiterea pensiilor si altor forme de asistenta sociala, precum si pentru plata serviciilor medicale, medicamente, dispozitive medicale si materiale sanitare, reparatiile si reabilitarile pentru scoli si hrana persoanelor private de libertate.”

In articolul citat se face exceptie de la reducerea cu 20% doar pentru „hrana persoanelor private de libertate”, discriminandu-se alte categorii asistate social precum persoanele cu dizabilitati – in special cele cu dizabilitati intelectuale, fiind cunoscute drept un grup extrem de vulnerabil din punct de vedere social, copiii din sistemul de protectie, varstnicii care beneficiaza de servicii sociale cu finantare de la bugetul de stat. Reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, adaugata la diminuarile de alocari bugetare operate la inceputul acestui an prin adoptarea HG 23/2010 privind standardele de cost, pun in pericol dreptul fundamental la hrana si la sanatate, sau chiar viata a persoanelor cu dizabilitati din institutii.

Scrisoarea deschisa, in forma oficiala, este disponibila ca document atasat.

Cu consideratie,

Laila Onu, Director General Executiv
Fundatia „Pentru Voi”

Violeta Alexandru, Director
Institutul pentru Politici Publice

Ionut Sibian, Director Executiv
FDSC- Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

 

Info Util

Curs EUR 1 Euro 4.6327 lei
Curs USD 1 Dolar SUA 3.9431 lei
Curs GBP 1 Lira sterlina 5.2626 lei

» Curs valutar detaliat

Vremea in Bucuresti
Bucuresti,
Bucuresti, Romania

In general: Ploaie slaba
Temperatura: 5°C

» Vremea in alte zone

Horoscop Varsator
Varsator,
(20.1 - 18.2)

CARIERA: Veti fi martora, daca nu chiar actrita principala, intr-un eveniment de...

» Horoscop pentru toate zodiile

Va recomandam


Va recomandam 

Newsletter

Introduceti aici adresa dumneavoastra de email pentru a primi noutati de la noi:

SONDAJ DE OPINIE

Considerati ca in Romania in procesul de justitie se fac abuzuri?
Da
Nu
Nu stiu

Vezi rezultate | Arhiva sondaje

 
Copyright © 2004 - 2012 PresaOnline.com - Romania
Pagina generata in 0.281s
Articolele si imaginile stirilor care NU au ca sursa "Presaonline.com" sunt © Copyright-ul ziarelor din care au fost preluate.
PresaOnline.com nu raspunde pentru continutul ziarelor, preluat in limita impusa de lege.